HULP

Goed omgaan met geld is te leren en daar kun je hulp bij krijgen. In de Hoeksche Waard zijn verschillende organisaties die ondersteuning of een financiële bijdrage bieden. Zij nemen de tijd om samen met jou te kijken hoe je voor hetzelfde geld elke maand wél wat over kunt houden. Er zijn zoveel mensen die je willen helpen. We zetten graag de mogelijkheden op een rij.

Al die instanties...maar wie kun je nu welke vraag over geld stellen? Adressen gemarkeerd met een kun je altijd iedere vraag stellen.

 
Layer_1.png
 

STARTPUNT GELDZAKEN

Wil je overzicht en balans in je geldzaken? Kijk dan op de website van Startpunt Geldzaken en maak een geldplan.

HUMANITAS HOEKSCHE WAARD EN GOEREE-OVERFLAKKEE ✱

Wil je je financiën en administratie op orde brengen en houden? Wil je hulp bij het aanvragen van een regeling? Of bij het invullen van een ingewikkeld formulier? Een vrijwilliger van Humanitas helpt je op weg.

 

Welzijn hoeksche waard ✱

Vind je het moeilijk om formulieren in te vullen? Moet je belastingaangifte doen en je weet niet hoe? Dan helpen de vrijwilligers van de Hulpdienst van Welzijn Hoeksche Waard je verder.

Dienst Gezondheid & Jeugd ✱

Maak je je zorgen om iemand? Ben je op zoek naar hulpverlening voor jezelf of voor anderen, maar weet je de juiste instanties niet te vinden? Bel dan het Meldpunt Zorg & Overlast.

 

HW WONEN ✱

Krijg je te maken met een onverwachte financiële situatie? Kun je niet rondkomen of de huur niet betalen? Ben je op zoek naar andere woonruimte? HW Wonen helpt en denkt graag met je mee. Bijvoorbeeld over het treffen van een betalingsregeling, of het vinden van passende woonruimte. Zij kunnen je ook informeren over de mogelijkheden van huurtoeslag.

RABOBANK HET HARINGVLIET ✱

Wil je overzicht in je inkomsten en uitgaven? Verwacht of heb je geldproblemen? Vraag op tijd om hulp. Neem hiervoor contact op met een adviseur van jouw bank of van de Rabobank.

 

GEMEENTE HOEKSCHE WAARD ✱

Heb je vragen over omgaan met geld? Heb je geldproblemen? Neem dan contact op met de schulddienstverleners van de gemeente Hoeksche Waard voor een informatie- en adviesgesprek. Je kunt bij de gemeente ook informatie vragen over verschillende bijdragen, bijvoorbeeld voor bijzondere noodzakelijke kosten of schoolkosten van kinderen.

JEUGDFONDS SPORT EN CULTUUR ZUID-HOLLAND

Wil jouw kind lid worden van een sportvereniging, zwemles volgen of deelnemen aan muziek, dans of toneel? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt als er thuis te weinig geld is. Zij betalen de contributie voor sport, zwemles of culturele activiteiten. Je kunt een aanvraag laten invullen door een tussenpersoon, zoals de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, klantmanager van WIHW of het wijkteam.

 

KWIJTSCHELDING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN

Kun je de lokale belastingen niet betalen? Misschien kom je bij SVHW in aanmerking voor kwijtschelding. Je hoeft dan een aantal belastingen niet te betalen. Bel voor meer informatie met de SVHW.

TOESLAGEN VAN DE BELASTINGDIENST

Heb je recht op huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag, of een kindgebonden budget? Deze kun je aanvragen bij de Belastingdienst.